18-07-08

Weekje vrijaf... of net niet?

Ja, 't is hier de laatste tijd nogal kalmpjes hé. 1 reden.

Ben "op" in mijn hoofd. Snak naar vakantie.
En kijk, volgende week al meteen een week thuis, want ja, ik werk bij een openbare dienst en die zijn steevast gesloten tijdens de Gentse Feesten.
Ja, ik ben een rasechte ambtenaar, een doorwinterde bureaucraat. Ik mis nog enkel een stylo of 20 in m'n hemdzakje, een pleister rond de neusbrug van m'n bril en bruine okselkringen op m'n hemd.

Nu, in mijn geval zijn de Gentse Feesten niet echt "vakantie". Bijna elke dag heb ik wel iets te doen of moet ik wel naar een of ander optreden, én vrouw en kinderen laten zich in die tijd van het jaar ook niet echt onbetuigd.
Straattheater, kindervoorstellingen, verteltheater, kraampjes, musea, vuurwerk, schminkstanden, workshops,... álles zal de revue passeren. Geen probleem, vind ik wel leuk.
Maar voor bijna alles moet je op voorhand inschrijven hé! Welke lul heeft dat bedacht? (ik dróóm nog nét niet van het fuckin’ Uitbureau-telefoonnummer…).
Dat vergt een feilloze planning, en laat dát nu net iets zijn waar ik een bloedhekel aan heb! Elk jaar erger ik me trouwens weer de ballen uit m’n zak aan dat onoverzichtelijke vod dat ze “de officiële Gentse Feestenbrochure” noemen.
Wat een layouthorror! Afschuwelijk.
Gelukkig bestaat er ook een online versie.
En aldus is er al een groot deel van het jaarlijkse culturele hoogmisprogramma der Eeckies via het wereldwijde web uitgestippeld. Enfin, in mijn hoofd althans, want ik weiger naar dat Uitbureaunummer te bellen. En zodoende geraakt mijn hoofd natuurlijk nooit eens aan wat rust…
Misschien de laatste 2 weken van augustus, wanneer ik officieel met verlof ben.

Er is wel al een lichtpuntje in zicht: morgennamiddag is het de jaarlijkse Gentse Feestenrit van de Vespa Club Gent.
Nu nog droog weer en de eerste dag van m’n werkvakantie kan al niet meer stuk.

Ciao!

14:44 Gepost door Eeckie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zomaar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.