26-03-06

Blind date

Ik zat in de zetel wat voor me uit te zappen, toen ik plots op een aflevering van Blind Date terechtkwam en ik één van de mannelijke kandidaten zichzelf al lispelend hoorde voorstellen. Djeezes, wat maakte die gast zichzelf belachelijk! Nu ja, belachelijk was hij sowieso al want hij zat in een aflevering van Blind Date. Wie daaraan meedoet, moet wel een ongelooflijke klojo zijn. Welke man wil nu geheel uit vrije wil met een wildvreemde vrouw een paar dagen op reis met een ganse cameraploeg van ’s lands debielste televisiezender achter z’n kloten? Juist. I rest my case

Ik ging wat gemakkelijker liggen, benen wijd open, hand in de broek. Je mocht van
Al Bundy alles zeggen wat je wilde, maar dit was toch een fijne houding om doelloos naar je tv-scherm te zitten staren.

‘Hallo, ik ben Sven, 33 jaar en sales manager bij 3 Suisses’ lispelde hij uit z’n bek, enfin, dat was toch tenminste wat ik er kon uit opmaken, want het klonk eerder als:

‘Hallo, ik ben Ffen, 33 jaar en feelf manager bij twa Fuiffe’. De regie veranderde snel van camera en er kwam een dweil aan te pas me dunkt. Sven droeg een paarse (!) jeans met daarop een witte wollen trui met opstaande kraag. Hij ging terug zitten op z’n tijdens de repetities toegewezen barkruk. Naast hem zat een macho pur sang: lang blond haar, overdreven zonnebankbruin, hemd te ver open, aan elke vinger een gouden ring en tattoos op z’n voorarmen. De doorsnee VTM-kijker, zeg maar.

Ik dronk eens van m’n cola en schudde m’n hoofd. Tjonge jonge.

‘Hello everybody’ zei de zeepsmoel, ‘ik ben Bert en ben op zoek naar Ernie!’

Algemene hilariteit, dat zag je van hier. Ik begreep er niets van. De mensen in het publiek applaudisseerden als volslagen idioten hun armen uit model.

De derde “jager”, zoals de kandidaten blijkbaar genoemd werden door de presentatrice van dienst (door-de-wind-door-de-regen-dwars-door-alles-heen-Ingeborg, je weet wel, die spring-in’t-veld met haar ziekenkasbrilletje – ja, ’t betrof hier een herhaling), was een jonge gast met een hazelip.
Dat beloofde. ‘Hi, ik ben Steve en ik ben op zoek naar een lief!’ zei hij met enige fierheid over z’n rijmpje. Vast al een aantal uurtjes voor de spiegel staan oefenen op het verdoezelen van die hazelip. Niets op aan te merken. Jammer.

Ik dronk nog eens van m’n cola en verslikte me haast een zakbreuk toen ik zag dat de “prooi” óók een man was! Godverdomme, zat ik me nu toch wel naar een aflevering voor jeanetten te kijken zeker! Ik ging rechtop zitten en keek enthousiast uit naar het vervolg.

De flikker aan de andere kant van de muur droeg een geel zijden hemd, had zich blijkbaar nog niet al te lang geleden een permanent laten aanmeten en droeg een zwarte broek met daaronder bruine lederen mocassins (met van die flochkes).

‘Ja Johnny, vanavond gaat het gebeuren hé, jongen’ zei der Inge, nog eens goed benadrukkend dat Johnny wel degelijk een jongen was, want geloof me, zo’n jeannet had televisiekijkend Vlaanderen nog nooit gezien. Als twee druppels water een wijf! Weliswaar een lelijk wijf, maar kom, een lelijk wijf is ook een wijf, toch? ‘Je hebt je vragen bij je, zie ik’ zei Ingeborg nog, verwijzend naar het papiertje dat Johnny zenuwachtig in z’n handen hield. Johnny deed niets anders dan instemmend knikken. Hij had nog geen woord gezegd, en dat vond ik op z’n minst verdacht. Toen Ingeborg hem even later aanmaande om z’n eerste vraag te stellen, en hij niets anders uit z’n bek kreeg dan ‘Goedenavond hete binken, hebben jullie er evenveel zin in als ik?’ werd het me compleet duidelijk: Johnny was een stille genieter en zat stiekem al te fantaseren over z’n eerste seksnacht met Sven, Bert of Steve of voor mijn part met alle drie tegelijk. Het leek alsof Johnny maar over een tweetal tanden in z’n mond beschikte, en toen hij even later geheimzinnig naar de camera glimlachte, werd m’n – in dit geval toepasselijke donkerbruin – vermoeden bevestigd. Ik besloot dat het welletjes was voor deze avond. Alles leek erop dat Johnny en Bert het gedroomde koppel zouden worden en een reisje zouden gaan maken naar een exotische bestemming.
Voor mijn part werd het Lesbos…

11:19 Gepost door Eeckie | Permalink | Commentaren (5) | Tags: columns |  Facebook |

Commentaren

geweldig! heb met veel plezier je blind date-verslag gelezen!
je mag van mij nog kijken... en ons beeldend materiaal verschaffen

Gepost door: loretta | 26-03-06

beeldend ik zal maar niet vragen om beelden materiaal, want dat zou een beetje te ver gaan, maar die met zijn paarse roek, had die toevallig een reggiseutlook in zijn ogen?

Gepost door: toast | 26-03-06

Strange.... I've seen this one before.... ;-)
Inge

Gepost door: Inge | 27-03-06

Grappig :-) en goed geschreven ... Doch druipen de cliché opmerkingen over homo's ervan af. Zeg wat je wil over homo's (een jeannet zoals u ze misschien beter kent), maar orgineel zijn kan soms geen kwaad.

Gepost door: Meral | 15-09-07

WIL GRAAG MEE DOEN BEN ALEEN ZIJN BEU

Gepost door: JEFFERY | 03-06-09

De commentaren zijn gesloten.